Viktor Rašović (©Starsport)
Viktor Rašović (©Starsport)

“Jadranska priča” Novog Beograda u Ligi šampiona: Prvo gostovanje - Split

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.11.21. | 14:14

Tim Vladimira Vujasinovića će u trećem kolu elitnog takmičenja odmeriti snage sa Jadranom

Iskusio je Novi Beograd igranje u Ligi šampiona, suočio se i sa osećajem radosti - potopljen Radnički - ali i sa patnjom i porazom - nadigrao ih Olimpijakos - a na red je došlo i prvo gostovanje u društvu najboljih. Posle dva meča na bazenu “11. april” i polovičnog učinka, vaterpolisti Novog Beograda u okviru trećeg kola Lige šampiona gostuju splitskom Jadranu (petak, 19.00).

Poput Novog Beograda, i Jadran Split ima polovičan učinak u Ligi šampiona, i isto tako je tokom leta uložio velike napore, ali i sredstva kako bi prvenstveno oformio tim sposoban da u kontinuitetu osvaja nacionalne trofeje, pokori Jadran, a u bližoj budućnosti zagospodari Starim kontinentom.

Izabrane vesti

Tim građen oko proslavljenih hrvatskih vaterpolista Nikše Dobuda, Anđela Šetke i Luke Bukića, kao i ruskog bombardera Konstantina Harkova, nekadašnjeg člana zagrebačke Mladosti, poražen je na premijeri od Barselonete, da bi potom uzeo meru Dinamu iz Tbilisija.

Suočiće se Novi Beograd sa “vrućom dobrodošlicom” u Splitu, što će timu Vladimira Vujasinovića biti dobra priprema za neke buduće utakmice u najvećem dalmatinskom gradu, jer utakmice na hrvatskom primorju niti jedan srpski klub neće zaobići u Jadranskoj ligi.

“Igramo protiv kluba koji je u ovu sezonu ušao sa velikim ambicijama, pre svega da osvoji domaći šampionat. To je ekipa koja je delimično izmenjena u odnosu na prošlu sezonu. Doveli su tri, četiri nova, veoma kvalitetna igrača, i dalje se uigravaju, doduše kao i mi“, počeo je priču Vladimir Vujasinović, trener Novog Beograda, i potom dodao:

„Idemo na teren koji je veoma težak za sve gostujuće ekipe, verovatno jedan od najtežih u Evropi. Očekuje nas veoma zahtevna utakmica, ali se nadam da ćemo odigrati na visokom nivou, da ćemo unaprediti našu igru u odnsu na prošli meč i da ćemo se kući vratiti sa tri nova boda, što bi nam dosta značilo za nastavak sezone“.

Angelos Vlahopulos (©Starsport)Angelos Vlahopulos (©Starsport)

Iduće sedmice startuje prvi od tri turnira regionalne lige, a gradovi domaćini su Beograd i Split. Organizacija je dodeljena Novom Beogradu i splitskom Jadranu, a srpski i hrvatski timovi će u naredne dve nedelje igrati mečeve na svaka dva dana i češće u proseku.

Olakšavajuća okolnost po Vladimira Vujasinovića je ta što za razliku od početka takmičarske godine ima kompletan tim na raspolaganju, pa su minuli dani iskorišćeni za uigravanje ekipe i podizanje fizičke spreme.

„Mislim da smo uspeli u tome i da smo kao kolektiv napredovali. Očekuje nas težak period sa dosta jakih utakmica i vrlo malo odmora. Nadam se da je ekipa spremna da izdrži sve izazove koji nas očekuju u narednih 12 dana, jer ćemo u tom vremenskom intervalu odigrati čak osam utakmica“.

Viktor Rašović je jedan od igrača Novog Beograda koji najbolje poznaje sistem rada u hrvatskim klubovima. U sezoni 2017/2018. nosio je kapicu dubrovačkog Juga i sa gigantom iz Hrvatske osvojio triplu krunu (nacionalna titula, Kup Hrvatske i regionalni šampiona).

„Predstoji nam vrlo težak meč, jer u Splitu igramo protiv vrhunske ekipe, koja u svojim redovima ima nekoliko vrhunskih igrača, osvajača medelja sa najvećih takmičenja. Očekujem egal utakmicu, odlučivaće nijanse“. 

Propustio je povremeni reprezentativac Srbije start sezone, izborio se sa virusom korona i vratio u bazen. Kada Viktor Rašović bude tip-top spreman, igra Novog Beograda dobiće novu notu.

„Odsustvovao sam dvadesetak dana, ali ono što je najvažnije je da sam ponovo u ekipi i da se odlično osećam u svakom smislu. Veoma sam srećan što sam deo ovakvog tima kao što je Novi Beograd, koji je sastavljen od velikih šampiona. Čast je biti u takvom društvu i ja ću sa moje strane dati maksimum da pomognem timu da zabeleži najbolje moguće rezultate“, zaključio je Viktor Rašović.


tagovi

VK Novi BeogradVladimir VujasinovićViktor RašovićLiga šampiona u vaterpoluvaterpolo SrbijaVK Jadran Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara